Verslaving aan sportweddenschappen

Tegenwoordig zijn sportweddenschappen erg populair. Gokken op sport werd vroeger al gedaan, maar is in de laatste jaren door het internet veel eenvoudiger en toegankelijker geworden. Een sportweddenschap houdt in dat er een weddenschap wordt gedaan op sporten zoals voetbal, tennis, paardenraces, formule 1, basketbal, hockey, golf, darten en nog veel meer. Voor vrijwel iedere sport is het mogelijk om te wedden.

Hoe werkt het?

Wedden op een sport kan via een bookmaker. Dit is iemand die het mogelijk maakt om te wedden op uitslagen van wedstrijden, gebeurtenissen of toernooien. Bookmakers worden ook wel 'bookies' genoemd en bepalen wat de verhouding tussen de inzet en uitbetaling is.

Inzetten op sportweddenschappen

Het is belangrijk om te weten hoe goed de odds zijn voordat je gaat wedden. De odds is het winstpercentage dat je ontvangt wanneer jouw voorspelling juist is. Odds worden vastgesteld op basis van inzetten van anderen en uitkomsten van voorgaande wedstrijden. Is de kans klein dat een bepaald team wint, dan zullen de odds hiervoor hoger zijn dan de odds op het team dat waarschijnlijk toch wel gaat winnen.

Hoeveel kun je winnen?

Hoeveel je kunt winnen met sportweddenschappen hangt af van de sport waar je op inzet en de betreffende wedstrijd. Is de kans klein dat een bepaald team wint, dan zullen de odds hiervoor ook hoger zijn. Bij sporten zoals paardrijden gaat het om de conditie van het paard en de vaardigheden van de ruiter. Is er bijvoorbeeld een paar dagen voor de wedstrijd aangegeven dat het paard een blessure heeft, dan zullen de odds voor dat paard ook een stuk hoger zijn. Kortom: hoe kleiner de kans is dat een bepaalde uitslag voorkomt, des te groter de odds die hier tegenover staan.

Waarom is het verslavend?

Sportweddenschappen worden vaak gezien als een hobby, maar ook deze vorm van gokken kan verslavend werken. Financiële problemen, werkloosheid, inkomstenverlies en andere factoren kunnen een rol spelen om mensen over te halen om te gaan gokken op sportwedstrijden. Sportweddenschappen zijn echter kansspelen en kunnen hierdoor bepaalde situaties alleen maar verergeren. Ervaart de speler geluk, dan wordt er endorfine aangemaakt wat kan leiden tot een verslaving.

Meer informatie