Winnen met Loterijen & Krasloten

De loterij is een verzamelnaam voor kansspelen waarbij er prijzen worden verloot. Veel mensen doen vaak mee aan loterijen en dat is ook de reden waarom de prijzen die worden verloot vaak zo groot zijn. Het geheim van een succesvolle loterij zit namelijk in de massa verkoop: hoe meer loten er worden verkocht, hoe groter de prijzen zijn.

Soorten loterijen

De Loterij bestaat tegenwoordig uit de Staatsloterij, de Postcodeloterij, de Bank Giro Loterij, Lotto, Keno, Toto en de Vriendenloterij. Er gelden ook een aantal regels met betrekking tot loterijen. Zo is er voor het organiseren van een loterij een vergunning nodig en moet met de opbrengst het algemeen belang worden gediend. Per loterij zijn er verschillende bepalingen over bijvoorbeeld verplichte afdracht aan goede doelen en het uitkeringspercentage.

Krasloten

De krasloterij, ook wel instantloterij genoemd, is een loterij waarbij je op ieder moment van de dag kunt spelen. Dit komt doordat er geen trekkingen zijn, maar je op ieder gewenst moment zelf krasloten kunt kopen. Na het kopen van het lot zie je meteen of je gewonnen of verloren hebt. Sinds 2016 bestaat de Nederlandse Loterij uit de Nederlandse Staatsloterij en De Lotto. Zij bieden samen zeven verschillende kansspelen: de Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Toto en Krasloten.

Krasloten zijn al te verkrijgen van €1 tot €10. Een kraslot bevat 2 rijen met nummers: de nummers van de speler en de winnende nummers. Wanneer de speler de lagen bij de winnende nummers en bij zijn eigen nummers heeft weggekrast, ziet hij onmiddellijk of hij iets gewonnen heeft. De speler heeft al prijs wanneer één van de winnende nummers overeenkomt met zijn eigen nummer. Vaak worden er bij krasloten kleine prijzen gewonnen en kan er maximum €250.000 worden gewonnen.

Het uitkeringspercentage

De Lotto heeft een uitkeringspercentage van 61,7%. Dat wil zeggen dat iedere euro die een speler in de krasloterij steekt hij hiervoor gemiddeld 0,62 cent terugkrijgt. De loterij heeft ook een aantal grote prijzen die maar door een paar spelers worden gewonnen. Oftewel: voor 99,999999% van de spelers blijft slechts een klein deel van de prijzen over en voor hen wordt het uitkeringspercentage dus ook veel lager. Uiteindelijk gaat dit uitkeringspercentage nog verder omlaag aangezien er voor prijzen boven de €449 ook nog 29% aan kansspelbelasting wordt ingehouden.

Meer informatie