Het leuke spel Keno

Keno is een loterijspel dat al duizenden jaren bestaat en afkomstig is uit China. Het doel van Keno is om te raden welke cijfers (1 t/m 80) worden getrokken door de machine. Het spel is erg populair en dat komt mede doordat het spel erg makkelijk is om te spelen. Het enige wat je goed moet onthouden is de basis. Heb je die onder de knie, dan ben je al een heel eind op weg om dit spel goed te kunnen spelen.

De basisspelregels

Voordat spelers kunnen beginnen met spelen, moeten zij eerst minimaal 4 en maximaal 10 cijfers kiezen tussen de getallen 1 en 80. De nummers die zijn gekozen worden de 'spot' genoemd. Heeft een speler bijvoorbeeld 8 nummers gekozen, dan speelt hij/zij in een '8 spot' spel.

Na het bevestigen van de spot, worden er 20 van de 80 cijfers willekeurig getrokken. De speler moet raden welke cijfers er door de machine worden getrokken waarmee hij dus kan winnen of verliezen. Inzetten kan bij Keno al vanaf €0,05. Echter wordt er meestal gespeeld met een inzet van €1,-. De rondes die worden gespeeld, worden 'races' genoemd.

Het spel

De eventuele winst wordt bij Keno altijd vooraf vastgesteld en hangt af van het totaal aantal nummers en de juist voorspelde nummers van de speler. De kans dat alle 20 nummers juist worden voorspeld is zeer klein: ongeveer 1 op 3,5 triljoen.

Het verschil tussen Keno en Bingo

Keno en Bingo lijken veel op elkaar: bij beide spellen draait het namelijk om de nummers die je moet aankruisen. Echter zit het verschil in het kiezen van nummers en het raden van de nummers die worden getrokken.

Kansspel

Keno is een kansspel, want of een speler wint of verliest hangt af van geluk. Je kunt immers nooit van tevoren weten welke getallen er door de machine worden getrokken.

Meer informatie